Котлети з хека (минтая)

12 12 90 хв.

Все-таки люблю я рибні котлети. Це бюджетний варіант. Беремо не філе, а тушки хека або минтая.

Продукти
  • Хек свіжоморожений або минтай - 1,5 кг
  • Батон білий - 200 г
  • Молоко - 150 мл
  • Цибуля ріпчаста - 2-3 шт.
  • Яйця курячі - 2 шт.
  • Рослинне масло - 1-2 ст. ложки
  • Перець - за смаком
  • Сіль - за смаком
  • Цукор - 1 ч. ложка
  • Борошно - 100 г
  • Рослинна олія (для смаження) - скільки піде
Покрокове приготування

Шаг №1

Як приготувати котлети з хека(минтая):

Рибу розморозити, очистити від луски, промити, відрізати плавники, відокремити від кісток. Розрізати на шматки.

Шаг №2

Батон замочити в молоці. Цибуля ріпчаста очистити, помити, розрізати на 4 частини.

Шаг №3

Пропустити через м'ясорубку рибу, цибулю, батон.

Шаг №4

Вбити у фарш яйця. Додати сіль, цукор, перець, рослинна олія. Ретельно заважати фарш рукою, кидати жменями про край миски (3-4 хвилини).

Шаг №5

Мокрими руками сформувати котлети, обваляти в борошні.

Шаг №6

Так зробити все котлети.

Шаг №7

Сковороду розігріти, налити рослинне масло. У гаряче масло викласти підготовлені котлети.

Шаг №8

Смажити котлети з хека на середньому вогні до золотистого кольору з двох сторін (близько 3-х хвилин з кожної сторони). Так все посмажити котлети.

Шаг №9

Рибні котлети готові. Подавати котлети з хека з улюбленим гарніром.
Приємного апетиту!

Вгору