Котлети з яловичої печінки

9 6 30 хв. 30 хв.

Страви на друге з яловичої печінки можна урізноманітнити за допомогою цього рецепта. Котлети з яловичої печінки вийдуть ніжними і соковитими.

Продукти
  • Печінка яловича - 500 г
  • Яйця - 1 шт.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Борошно - 2 ч. ложки
  • Вершки - 1 ч. ложка
  • Сіль - 1 ч. ложка
  • Цукор - 0,5 ч. ложки, Масло рослинне - 30-45 г
  • цибуля Зелена (для прикраси) - 1 ст. ложка
Покрокове приготування

Шаг №1

Все, що потрібно для яловичих печінкових котлет:

Шаг №2

Як приготувати котлети з яловичої печінки:

Печінку помити, осушити і розрізати на однакові шматки.

Шаг №3

Цибуля ріпчаста очистити, помити і розрізати на 4 частини.

Шаг №4

Печінку і цибулю пропустити через м'ясорубку або подрібнити блендером.

Шаг №5

Додати яйце, вершки, дрібку цукру і солі. Все перемішати.

Шаг №6

Додати борошно.

Шаг №7

Все добре перемішати.

Шаг №8

Поставити нагріватися воду в чайнику.

Розігріти сковороду налити 30 г (2 ст. ложки рослинної олії. Фарш викласти ложкою на розігріту сковороду (1 котлета - 1 ст. ложка фаршу). Обсмажити котлети з яловичої печінки з двох сторін: спочатку обсмажувати котлети з одного боку 2-3 хвилини (до золотистого кольору).

Шаг №9

А потім перевернути котлети і обсмажити їх з іншого боку. Рослинна олія підливати по мірі необхідності по 0,5 ст. ложки.

Шаг №10

Скласти котлети з печінки яловичої в каструльку, влити трохи окропу (30-50 м) і пропарити під кришкою на повільному вогні 5-7 хвилин.

Шаг №11

Котлети з яловичої печінки готові. Подавати з улюбленим гарніром.
Приємного апетиту!

Вгору