Котлети з філе щуки

10 6 60 хв. 60 хв.

Дуже смачні і соковиті котлети з філе щуки.

Продукти
  • Щука - 1 кг
  • або Філе щуки - 400-500 г
  • Жир (баранячий або свинячий) - 100-125 г
  • Хліб білий черствий - 100 г
  • Молоко - 100 мл
  • Цибуля - 1 шт.
  • Яйця - 1 шт
  • Сіль - 0,25-0,5 ч. ложки
  • Перець чорний мелений - 2-3 щіпки
  • Сухарі панірувальний - 4-5 ст. ложок
Покрокове приготування

Шаг №1

Як приготувати котлети з філе щуки:

Хліб очищаємо від кірок і нарізаємо кубиками.

Шаг №2

Заливаємо підготовлений хліб молоком.

Шаг №3

Щуку очищаємо тільки від хребта. Шкіру залишаємо.

Але якщо велика щука або м'ясорубка слабка, то, звичайно, шкіру потрібно теж прибрати.

Шаг №4

Філе щуки перемелюємо через м'ясорубку.

Шаг №5

Жир нарізати невеликими шматочками.

Шаг №6

Лук очищаємо і дрібно нарізаємо.

Шаг №7

До перемолотому філе додати віджатий хліб, цибулю, жир. Жир можна брати будь-який, дуже смачними виходять котлети з внутрішнім баранячим жиром.
Другий раз філе перемелюємо через м'ясорубку разом з цибулею, жиром і попередньо замоченим в молоці злегка віджатою черствим білим хлібом.

Шаг №8

Додаємо у фарш сіль, яйце, перець. Фарш ретельно вимішуємо.

Шаг №9

Підготовлений фарш ділимо на порції і формуем котлети.

Шаг №10

У миску насипаємо панірувальні сухарі.

Шаг №11

Котлети обвалюють у панірувальних сухарях.

Шаг №12

На сковороді розігріваємо рослинне масло.

Котлети з філе щуки обсмажуємо на середньому вогні на рослинній олії до золотистої скоринки (2-3 хвилини).

Шаг №13

Потім котлети з філе щуки перевертаємо і обсмажуємо ще 2-3 хвилини.

Шаг №14

Котлети з філе щуки виходять просто смакота, дуже соковиті і смачні.

Вгору