Котлета по-київськи з грибним соусом

12 4

Котлета по-київськи подається з ніжним грибним соусом.

Продукти
  • Куряче філе без шкірки — 4 шт.
  • Масло вершкове — 65 г
  • Перець білий мелений — 0,25 ч. л.
  • Часниковий порошок — 0,5 ч. л.
  • Хлібні крихти білі — 150 г
  • Яйця — 2-3 шт.
  • Олія рослинна — 750 г
  • Сіль — за смаком
  • Рис на гарнір (за бажанням)
  • Овочі на гарнір (за бажанням)
  • *
  • Для соусу:
  • Гриби печериці свіжі — 250 г
  • Масло вершкове — 25 г
  • Борошно — 15 г
  • Вершки жирні — 300 г
  • Сіль — за смаком
  • Перець чорний мелений — за смаком
Приготування

Як робити: Котлета по-київськи з грибним соусом? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати котлети по-київськи з грибним соусом:

1. У кожного філе відрізати невеликий шматочок, який відходить від основного великого шматка. Відбити всі шматочки філе між двох шарів харчової плівки до дуже тонкого стану, великі шматки до товщини 5 мм, а маленькі до 3 мм.

2. Вершкове масло порізати на 4 частини. В окремій невеликій мисці змішати часниковий порошок, білий мелений перець і 0,25 ч. ложки солі.

3. Брати по одному скибочці масла, обваляти його в спеціях і викласти на середину одного відбитого великого шматка філе, накрити маленьким відбитим шматочком філе, краї обох шматочків загорнути наверх і згорнути філе рулетом. Якщо ваш рулет розпадається, то можна скріпити його зубочистками. Приготувати таким чином всі котлети по-київськи. Покласти їх в холодильник для охолодження.

4. Приготувати соус. Гриби порізати невеликими шматочками, скласти в сковороду, готувати на середньому вогні, помішуючи, до випаровування рідини. А потім додати вершкове олію, смажити гриби, помішуючи, 5-10 хвилин. Посипати гриби борошном, перемішати. Поступово ввести вершки, готувати, помішуючи, до закипання і загустіння соусу. Зменшити вогонь до мінімального, готувати соус 10 хвилин. Посолити і поперчити грибний соус за смаком. Відставити в сторону.

5. Включити духовку для попереднього розігріву до 220 градусів. Деко застелити фольгою. В одну плоску тарілку насипати хлібні крихти, в іншій злегка збити яйця.

6. Брати по одній котлеті, занурити спочатку в яйцях, потім обваляти в крихтах, знову в яйцях і в крихтах.

7. У глибокій сковороді розігріти рослинне масло до 180 градусів. Викласти котлети в гаряче олію, смажити котлети по-київськи близько 3-4 хвилин, до золотистого кольору з усіх сторін.

8. Перекласти смажені котлети на деко, застелене фольгою, зверху накрити фольгою. Помістити котлети по-київськи в духовку на 5-10 хвилин.

9. Подавати котлети по-київськи з грибним соусом відразу ж, добре подати з рисом і овочами (за бажанням).

Вгору