Кіски

Смачно і красиво!!!

Продукти
  • ● молоко — 160 мл
  • ● дріжджі сухі — 1 ч. л.
  • ● яйце — 2 штуки (жовток залишити для змащування поверхні пирога)
  • ● масло вершкове — 40 гр
  • ● цукор — 1/3 склянки
  • ● борошно — 420-450 гр
  • ● ваніль
  • ● Джем журавлинний — 100 мл
  • ● Джем лимонний — 100 мл
  • ● крохмаль — 2 ч. л.
  • ● сіль — щіпка
Приготування

Як робити: Кіски? Дуже просто читайте далі...

ПРИГОТУВАННЯ:

Розчинити дріжджі в теплому молоці, дати постояти 10 хвилин, до появи пінної шапочки. Потім додати цукор, масло, сіль, ваніль і 1 яйце+білок від другого (жовток залишити для змащування поверхні пирога)

Потроху додаючи просіяне борошно, замісити м'яке тісто. Покласти в миску, накрити плівкою, поставити в тепле місце на годину. Тісто має збільшитися в 2 рази. Через годину тісто обім'яти і знову залишити на 40-50 хвилин для повторного підйому. Коли тісто збільшиться в 2-3 рази, тісто обім'яти, випускаючи бульбашки повітря, розділити на дві частини і розкачати 2 прямокутника товщиною 5-7 мм

Візуально розділити тісто уздовж на три рівні частини і на крайніх частинах зробити 8-10 розрізів під кутом 45 градусів. Центр прямокутника присипати трохи крохмалем (щоб начинка не розтікалася) . У центр одного прямокутника покласти «доріжку» з журавлинного варення, а в центр іншого — лимонного. Зверху джем знову трохи присипати крохмалем.Заплести косичку, змастити поверхню пирога жовтком. Можна посипати зверху маком або кунжутом. Випікати при 180С до готовності, приблизно 20-30 хвилин.

Приємного апетиту!

Покрокове приготування

Шаг №1

Шаг №2

Шаг №3

Шаг №4

Вгору