Кошики з пісочного тіста зі сметанним кремом

6

Пісочне тісто відкриває чималий потенціал для творчості! Пропоную спробувати приготувати кошички, запечені з начинкою з вишні та сметанного крему.

Продукти
  • Борошно – 400 грам
  • Масло вершкове – 200 грам
  • Яйце – 1 шт.
  • Вишні – 500 грам
  • Сметана – 500 мл
  • Цукор – 300 грам
  • Сода – 0,5 ч. л.
Покрокове приготування

Шаг №1

Необхідні інгредієнти для кошичків з пісочного тіста з кремом: борошно, вершкове масло, яйце, вишні, сметана, цукор, сода.

Шаг №2

Як приготувати кошики з пісочного тіста зі сметанним кремом:

Щоб приготувати тісто для тістечок було легше, охолоджене вершкове масло поріжте шматочками і покладіть його в ємність для замісу. До маслу вбийте яйце. Якщо ви застосовується масло несолоне, то додайте щіпку солі.

Шаг №3

Додайте дві столові ложки сметани (інша сметана буде використана для крему), насипте цукор і соду. Можна замість цукру застосовувати цукрову пудру, тоді тісто буде більш розсипчастим.

Шаг №4

Додайте борошно, яку бажано просіяти через сито і швидко вимісіть пісочне тісто, яке відправте в холодильник на одну годину.

Шаг №5

Через це час вийміть тісто з холодильника, розділіть його на невеликі шматочки, які руками розрівняйте за формою кошичків. Товщина пісочного тіста повинна бути близько 4-5 мм, максимум 8 мм., так як товсте тісто погано пропікається. Формочки для тістечок повинні бути сухими, чистими і без змащення, оскільки вироби з пісочного тіста до форм не пристають.

Шаг №6

Кожне тістечко наповніть вишнями, з яких видаліть кісточки. Вишні можуть бути використані свіжі, заморожені або консервовані. Але так як вишня ягода водяниста, перш ніж помістити їх в кошики, присипте тісто трохи борошном. Бо якщо цього не зробити, то сік, що виділяється з вишень, може тісто зробити клейким.

Шаг №7

Тепер беріться за приготування сметанного крему. Для цього охолоджену сметану налийте в миску, додайте цукор і міксером на великій швидкості збивайте її до збільшення в об'ємі в два рази і до повного розчинення цукру. Якщо ви будете використовувати цукрову пудру, то сметанний крем можна швидше збити.

Шаг №8

Розлийте сметанний крем по всьому кошиках.

Шаг №9

Духовку нагрійте до 200-250 градусів і відправляйте тістечка випікатися на 25 хвилин. Випікати пісочне тісто слід виключно в добре прогрітій духовці, тому за цим моментом простежте. Готовим кошиках дайте трохи охолонути, після чого вийміть їх з форми і подавайте кошички з пісочного тіста з кремом до столу зі свежезаваренним чаєм.

Вгору