Коржики з маком на кефірі

9 8 30 хв. 120 хв.

Простий рецепт коржиків на кефірі можна зробити цікавіше, додавши мак.

Продукти
  • Борошно — 500 г
  • Кефір — 0,75 склянки, Масло вершкове — 2 ст. ложки
  • Яйця — 2 шт
  • Цукор — 100-150 г
  • Мак — 2-3 ст. ложки (за смаком)
  • Сода — 0,5 ч. ложки
  • розпушувач для тіста — 1 ч. л
  • Масло для змазування дека
Покрокове приготування

Шаг №1

Підготувати продукти для коржиків на кефірі з маком.

Шаг №2

Як приготувати коржики з маком на кефірі:

Масло розтопити і злегка остудити. Відкласти 0,5 ст. ложки для змащування коржиків.

Шаг №3

Борошно з'єднати з цукром. Перемішати.

Шаг №4

Окремо змішати масло, яйця та кефір.

Шаг №5

Борошно з'єднати з кефірної сумішшю, додати соду або розпушувач і замісити тісто. Дати тісту полежати в холодильнику 1-1,5 години.

Шаг №6

Включити духовку. Деко змастити жиром.
Дошку присипати борошном. Тісто розкачати в пласт на посипаній борошном дошці, наколоти тісто виделкою, нарізати з нього коржики.

Шаг №7

Змастити їх маслом (або яєчним білком), посипати маком. Викласти коржики з маком на змащений жиром лист.

Шаг №8

Випікати коржики на кефірі з маком в гарячій духовці (200°С) протягом 15-20 хвилин.

Вгору