Консервовані огірки з гірчицею

13 1 30 хв. 80 хв.

Консервування огірків з гірчицею дає відмінний результат – огірки виходять хрусткими гострими з легким присмаком гірчиці. Пропонуємо нескладний рецепт консервування огірків з гірчицею.

Продукти
  • На 3-літрову банку:
  • Огірки — 2 кг (скільки піде)
  • Гірчиця суха — 1 ст. ложка
  • Горілка — 1 ст. ложка
  • На 3-літрову банку:
  • Кріп — 1 пучок (за смаком
  • Часник — 2-3 зубчики (за смаком)
  • Хрін — 1 листочок (за смаком)
  • Корінь хрону (за бажанням) — 1 шматочок (за смаком)
  • Лавровий лист — 1 шт.
  • Перець горошком — 3-5 горошин
  • Перець солодкий — 1 шт.
  • Перець гіркий — 0,5-1 шт.
  • вишневі Листя — 1 гілочка (за смаком)
  • Листя смородини — 1 гілочка (за смаком)
  • Розсіл (на 5 л води):
  • Цукор — 200 г
  • Сіль — 250 г
  • Оцет 9% — 200 г
Покрокове приготування

Шаг №1

Продукти за рецептом огірків з гірчицею перед вами.

Шаг №2

Як приготувати консервовані огірки з гірчицею:

Огірки добре промити.

Шаг №3

Вимити, розрізати перець на частини, очистити від насіння. Очистити і нарізати часник. Промити і нарізати зелень.

Шаг №4

Банки добре промити з содою. Викласти зелень, перець і спеції.

Шаг №5

Укласти щільно огірки. Закип'ятити чайник.

Шаг №6

Огірки два рази залити окропом. Спочатку перший раз, накрити кришкою (на 20 хвилин).

Шаг №7

Потім злити воду і знову залити окропом на 20 хвилин. Потім воду злити в каструлю, вона стане в нагоді для розсолу.

Шаг №8

Зробити розсіл. Для цього останню воду з банок довести до кипіння, розчинити в ній сіль і цукор.

Шаг №9

Потім у кожну банку додати 1 ст. ложку гірчиці і 1 ст. л. горілки, залити розсолом.

Шаг №10

Кришки прокип'ятити 5 хвилин. Накрити банки стерилізованими кришками. Закатати огірки з гірчицею.

Шаг №11

Потім перевернути банки кришками вниз і укутати консервовані огірки з гірчицею (до повного охолодження).

Шаг №12

Консервування огірків з гірчицею закінчено, смачні хрусткі огірочки з гірчицею готові. Приємного апетиту!

Вгору