Консервовані огірки

11 60 хв. 60 хв.

Для домашньої консервації огірки годяться молоді свіжозібрані тверді яскраво-зелені. Найкраще підходять сорти Джерельце, Ніжинські, Витончені, Делікатесні. Підходять також деякі сорти довгоплідних огірків, що вирощуються у відкритому грунті. В домашніх умовах ефективно консервування способом триразової гарячої заливки. Воно набагато швидше і простіше звичайного.

Продукти
  • На 3-х літрову банку:
  • Зелень хрону, кропу, естрагону, петрушки, селери, листя вишні, смородини, дуба і т. д. — по 1 гілочці (за смаком)
  • Огірки — 2 кг (скільки піде)
  • Часник — 3-5 зубчиків
  • Хрін — 10 г
  • Маринад на 1 л:
  • Вода — 1 л.
  • Сіль — 90 г
  • Цукор — 35 г
  • Оцет — 100-150 г
Покрокове приготування

Шаг №1

Продукти для приготування консервованих огірків перед вами.

Банки добре миють. Кришки кип'ятять 2-3 хвилини.

Шаг №2

Як приготувати консервовані огірки в домашніх умовах:

Огірки ретельно миють.

Шаг №3

Зелень миють. Чистять часник, ріжуть шматочками.

Шаг №4

У підготовлену 3-літрову банку (маленькі банки не годяться) кладуть на дно промиту пряну зелень (кріп, петрушка, селера, листя хріну, чорносмородиновий лист, м'ята — по 10-15 г), потім вертикально і горизонтально укладають огірки, зверху — гілочку кропу з насінням.

Шаг №5

Кип'ятять чайник. Обережно в середину банки вливають окріп з чайника, щоб рівномірно прогрілися її стінки.
Пінцетом (тільки не руками) виймають кришку з окропу, накривають банку і витримують 2-3 хвилини.

Шаг №6

Потім зливають воду в каструлю (вона стане в нагоді для маринаду).

Шаг №7

І знову негайно з чайника заливають огірки окропом. Накривають кришкою.

Шаг №8

Роблять маринад. Для приготування маринаду можна використовувати воду від першої заливки, додавши 90 г солі, 35 г цукру. Все це кип'ятять 2-3 хвилини і вливають 100— 150 г оцту.

Шаг №9

В третій раз кладуть у банку 3-5 зубків часнику і 10 г хрону і замість води заливають гарячим маринадом. Заливають маринадом до самого верху (через край), закупорюють і перевертають банки з консервованими огірками догори дном для охолодження.

Шаг №10

Консервовані огірки готові.
Приємного апетиту!

Вгору