Консервовані огірочки на зиму

11

Консервування огірків на зиму, без стерилізації.

Продукти
  • Огірки (невеликі, одного розміру)
  • На 3-літрову банку:
  • Часник — 1 зубчик
  • Лавровий лист — 2 шт.
  • Чорний перець горошком — 7-10 шт.
  • Гвоздика — 2 шт.
  • Насіння кропу — 1 «парасолька»
  • Лист хрону (або корінь хрону)
  • Сіль (кам'яна) (не йодована!) — 3 ст. ложки
  • Цукор — 2 ст. ложки
  • Оцет столовий 9% — 50 мл
Покрокове приготування

Шаг №1

Як приготувати консервовані огірочки на зиму:

Банку добре вимити з содою і простерилізувати 3 хвилини над парою.

У підготовлену банку покласти очищений зубчик часнику.

Шаг №2

Додати в банку лаврові листочки.

Шаг №3

Кілька горошин чорного перцю, гвоздику.

Шаг №4

Лист хрону.

Шаг №5

Парасолька кропу з насінням.

Шаг №6

Укласти в банку до верху підготовлені огірки (вимиті, зі зрізаними кінчиками).

Шаг №7

Залити огірки в банку окропом так, щоб вода повністю покрила. Прикрити кришкою і залишити хвилин на 15.

Шаг №8

Обережно злити воду в каструлю, довести воду до кипіння.

Шаг №9

Другий раз залити огірки в банку окропом. Прикрити кришкою і залишити на 10 хвилин.

Шаг №10

Злити воду в каструлю.

Шаг №11

Додати сіль, цукор і довести до кипіння.

Шаг №12

У банку налити оцет.

Шаг №13

Залити огірки в банку киплячим розсолом так, щоб вони повністю були покриті.

Шаг №14

Закрити кришкою (закатати). Банку перевернути, добре укутати і залишити консервовані огірочки на 5-6 годин.
Консервовані огірки готові, можна зберігати їх до зими.

Шаг №15

Готові консервовані огірочки на зиму. Приємного апетиту!

Вгору