Конфітюр з слив

2

Конфітюр — це різновид джему, зазвичай, має консистенцію желе. В рецепті нижче описується приготування конфітюру з слив.

Продукти
  • Слива — 1 кг
  • Цукор — 300 г
  • Вода — 0,5 склянки
Приготування

Як робити: Конфітюр з слив? Дуже просто читайте далі...

З цієї кількості продуктів виходить 1 л конфітюру з сливи.

Покрокове приготування

Шаг №1

Продукти за рецептом сливового конфітюру перед вами.

Шаг №2

Як приготувати конфітюр з злив:

Відібрані стиглі, навіть перезрілі плоди миють холодною водою, видаляють кісточки.

Шаг №3

Поміщають сливу в каструлю або таз. Наливають воду (на 1 кг слив 1/2 склянки води).

Шаг №4

Каструлю ставлять на вогонь. Доводять до кипіння, помішуючи.

Шаг №5

Розварюють сливу на самому маленькому вогні в невеликій кількості води, помішуючи (близько 40-50 хвилин).

Шаг №6

Розм'якшені плоди подрібнюють блендером або протирають через сито. Можна пропустити сливи сирими через м'ясорубку з густою решіткою.

Шаг №7

В отриману в обох випадках кашоподібну масу додають цукор з розрахунку 300 г цукру на 1 л плодової каші.

Шаг №8

Потім варять конфітюр з сливи, помішуючи, протягом 40 хвилин.

Шаг №9

Конфітюр з злив готовий.

Шаг №10

Готовий конфітюр (крапля на тарілці не розтікається) в гарячому стані розливають у підготовлені банки, закривають пергаментним папером або герметично укупоривают і перевертають догори дном.

Шаг №11

Приємного чаювання!

Вгору