Компот із сухофруктів

8

Цей компот подається як десерт, разом з сухофруктами.

Продукти
  • Сухофрукти (чорнослив, курага, яблука, груші тощо) — 250 г
  • Кориця або лавровий лист — 2 шт.
  • Родзинки — 60 г
  • Вода — 1,5 л
  • Цедра апельсина або лимона — 1 ч. л.
  • Цукор — 30-45 г
Приготування

Як робити: Компот із сухофруктів? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати компот з сухофруктів:

1. Великі сухофрукти порубати на дрібні шматочки.

2. У великій каструлі довести до кипіння 1,5 л води, викласти чорнослив, груші, додати корицю або лавровий лист, знову довести до кипіння. Зменшити вогонь, варити близько 10 хвилин.

3. Додати в каструлю яблука, цедру, абрикоси і готувати ще 10 хвилин. Викласти в каструлю родзинки, готувати компот із сухофруктів ще 5 хвилин.

4. Шумівкою викласти сухофрукти на тарілку, відставити убік.

5. У каструлю з компотом додати цукор, довести до кипіння, уварюють протягом 5 хвилин.

6. Полити цим компотом фрукти і подавати компот із сухофруктів відразу ж або охолодженими.

Вгору