Компот з полуниці

2 2 30 хв. 270 хв.

Багато господинь готують компот з полуниці на зиму. У холодні вечори чудово подати полуницю до чаю - смачні і ароматні ягоди подарують частинку літа і наповнять будинок затишком. Гарний будь компот на зиму. З полуниці він особливо гарний і смачний.

Продукти
  • Полуниця - 1 кг
  • Цукор - 500 г
Приготування

Як робити: Компот з полуниці? Дуже просто читайте далі...

Порада: З одного кг ягід виходить 2 баночки компоту по 0,5 л.

Готуючи компот з полуниці на зиму, слід дотримуватися черговість закачування банок: не можна заповнювати одночасно кілька банок з подальшою закачуванням Потрібно відразу закочувати ту банку, яку тільки що наповнили. В іншому випадку компот осяде, у нього потрапить холодне повітря, і він може заграти.

Покрокове приготування

Шаг №1

Продукти для компоту на зиму з полуниці перед вами.

Шаг №2

Як приготувати компот з полуниці на зиму:

Полуницю очистити і добре промити.

Шаг №3

Підготовлену і промиту полуницю поміщають в емальовану каструлю (миску), пошарово пересипають ягоди цукром.

Шаг №4

Витримують ягоди з цукром в холодному приміщенні до появи соку (3-4 години).

Шаг №5

Каструлю ставлять на слабкий вогонь, час від часу струшуючи. Нагрівають масу до 90 градусів і витримують її 5-7 хвилин.

Шаг №6

Одночасно, в іншу каструлю закладають банки, кришки, розливну ложку і кип'ятять.

Шаг №7

Після прогріву розливають полуницю по банкам до самого верху, під кришку.

Шаг №8

Накривають кришкою і закочують компот з полуниці на зиму закаточним ключем.

Шаг №9

Компот з полуниці на зиму готовий.

Вгору