Компот «Асорті»

2

Заготівля на зиму компот з ягід.

Продукти
  • Ягоди (вишня, малина, червона смородина)
  • Цукор
  • Лимонна кислота
Покрокове приготування

Шаг №1

Як приготувати компот «Асорті» на зиму:

Банки вимити і стерилізувати над парою (по 2-3 хвилини). Кришки прокип'ятити.

Шаг №2

Підготовлені ягоди викласти в банки — приблизно на 1/4 об'єму.

Шаг №3

Акуратно залити ягоди в банках крутим окропом так, щоб ягоди були покриті водою. Прикрити банки кришками і залишити на 10 хвилин,

Шаг №4

Потім воду злити в каструлю.

Шаг №5

Додати у воду цукор.

Шаг №6

Додати трохи лимонної кислоти.

Шаг №7

Поставити на вогонь, довести до кипіння.

Шаг №8

Залити сиропом ягоди і долити банку киплячою водою.

Шаг №9

Закрити (закатати) банки кришками. Перевернути, накрити (укутати) і залишити компот «Асорті» на кілька годин для повільного остигання.

Шаг №10

Готовий компот «Асорті» на зиму.

Вгору