Колканнон (картопляне пюре з капустою)

8 4

Просте вегетаріанське блюдо з картоплі з бланшированою капустою, з додавання невеликої кількості мускатного горіха і вершкового масла - національне ірландське блюдо.

Продукти
  • Капуста білокачанна (шаткована) - 250 г
  • Молоко - 5 ст. л.
  • Картопля (чищений і нарізаний кубиками) - 1 1/2 склянки
  • Цибуля ріпчаста (дрібно нарізаний) - 1 шт.
  • Щіпка мускатного горіха
  • Масло вершкове (розм'якшене) - 1 ст. л.
  • Сіль і чорний мелений перець за смаком
Приготування

Як робити: Колканнон (картопляне пюре з капустою)? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати картопляне пюре з капустою (колканнон):

1. Шинковану капусту бланшувати в злегка підсоленій воді протягом 7-10 хвилин. Осушити бланшировану капусту.

2. Тим часом у сотейнику довести до кипіння молоко, викласти на нього картоплю і цибулю порей. Зменшити вогонь і тушкувати протягом приблизно 15-20 хвилин.

3. Додати в сотейник мускатний горіх, масу розім'яти виделкою до пюреобразного стану. Потім викласти в сотейник з пюре бланшировану капусту, перемішати.

4. Викласти картопляне пюре з капустою в сервірувальну тарілку, зробити в центрі поглиблення і покласти в колканнон вершкове масло.

Вгору