Чаклуни з квасолею

11 4

Чаклуни - зрази з тертої сирої картоплі, білоруське блюдо. Начинку часто роблять м'ясну або грибну. Я сьогодні вирішила приготувати пісні чаклуни з квасолею. Вийшло смачно.

Продукти
  • Картопля - 1 кг
  • Масло рослинне для смаження
  • Сіль - за бажанням і смаком
  • Для начинки:
  • Квасоля - 1 стакан відвареного
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Олія рослинна - 2 ст. ложки
  • Часник - 2 зубки
  • Сіль
  • Перець чорний мелений
  • Для заправки:
  • Цибуля ріпчаста - 2 головки
  • Зелень петрушки і кропу - 2 ст. ложки порізаної
Покрокове приготування

Шаг №1

Як приготувати білоруські чаклуни:

Заздалегідь замочити і відварити квасолю. Цибулю порізати чвертькільцями і обсмажити на рослинному маслі. Часник продавити через часникодавку. Змішати смажену цибулю разом з маслом, в якому він смажився, з квасолею, часником, сіллю і перцем.

Шаг №2

Пюрировать з допомогою блендера.

Шаг №3

Очистити і натерти картоплю на деруни, на колючим тертці. Відкинути на друшляк і дати стекти рідини. При бажанні можна картопляну масу трохи посолити, але зазвичай її не солять. Солі достатньо в начинці та заправці.

Шаг №4

Набирати рукою картопляну масу і на долоні робити з неї корж. На неї викласти 1 ст. ложку приготованого квасоляного паштету.

Шаг №5

Закрити краї і надати форму зразів (чаклунів).

Шаг №6

Обсмажити чаклуни на розігрітому рослинному маслі з усіх боків на помірному вогні. Викласти на тарілку.

Шаг №7

Для заправки на маслі (або додати трохи масла обсмажити цибулю, порізану половинками кілець, або чвертькільцями. Посолити його, посипати чорним меленим перцем і змішати з порізаною зеленню. Викласти на заправку чаклуни.

Шаг №8

Білоруські чаклуни готові. Приємного апетиту!

Вгору