Чаклуни

8

Давно хотіла приготувати чаклуни, але тільки не смажені. І ось сьогодні мрія збулася. Сподобалося, навіть можна подати як святкове блюдо. Готується нескладно і досить швидко.

Продукти
  • Картопля - 1 кг
  • Фарш (у мене яловичина зі свининою) - 0,5 кг
  • Яйця - 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста великий - 2 шт.
  • Борошно - 0,5 склянки, може трохи більше (залежить від крахмальности картоплі)
  • Сіль - за смаком
  • Перець - за смаком
  • Масло вершкове - 70 г (для обсмажування цибулі)
Приготування

Як робити: Чаклуни? Дуже просто читайте далі...

1. Картоплю відварити в мундирі.

2. Фарш обсмажити з цибулею до готовності, але не засмажувати.

3. Картопля остудити, і теплим натерти на крупній тертці.

4. У картоплю вбити 2 яйця, посолити.

5. Додати в картоплю борошно і замісити тісто.

6. Розділити тісто на колобки, розміром з дитячий кулачок, кожен колобок перетворити в коржик.

7. На корж викладаємо картопляну столову ложку готового фаршу і формуємо пирожочек овальної форми.

8. У киплячу воду кладемо колдунчікі так, щоб їм не було тісно. Варимо приблизно 5-7 хвилин.

9. Дістаємо шумівкою і викладаємо на блюдо, полив зверху обсмаженою цибулею на вершковому маслі. Лук нарізала півкільцями.

Вгору