Ковбаски зі свинячої лопатки

10

Вийшло так, що приготування ковбас пішло у мене дуже бадьоро — першу партію сміли так, що довелося спішно докуповувати м'ясо. : ))

Продукти
  • Свиняча лопатка — 2,5 кг
  • Сало хребтове — 0,8 кг (80% чистого шпику + шапочка мармурового м'яса зверху на ньому)
  • Часник — 1 головка
  • Вода кип'ячена — 250 мл
  • Сіль
  • Чорний перець, Гострий червоний перець, Паприка солодка звичайна (небагато)
  • Кріп
  • Черева свинячі — пара метрів
Приготування

Як робити: Ковбаски зі свинячої лопатки? Дуже просто читайте далі...

1. Лопатка являла собою шматок досить пісного м'яса, лише з невеликим шаром сала на одній стороні. Я вирішила на цей раз лінуватися і просто прокрутила її через найбільшу ґрати — ту, зі здвоєними отворами по 1,4 див. Додала сіль, спеції і склянку води. Перемішала, прибрала в холодильник зріти на дві доби.

2. З салом я поступила інакше, начитавшись про мюнхенські ковбаски — смолола його разом з верхівкою м'яса в процесорі до крему. Вийшла ніжна паста рожевого відтінку. Придушивши бажання покінчити з нею зараз же, намазати на хліб, посолила її прибрала в холодильник. Ненадовго — просто остудити, сала дві доби чекати не обов'язково.

3. М'ясо, сало і часник змішувала тестомесом, щоб не нагрівати, так і фарш виявився набагато більш складний, ніж попередній. Липкий, тянучій, постійно налипающий і на руки, і на інструменти.

4. Набивала щільніше, ніж минулого разу. Ну, з-за цього 4 рази рвалася черева, але це спочатку. Ковбаски робила короткі і товстенькі.

5. Теж потримала їх у гарячій воді (ось ці можна було і довше), облила холодної, висушила. Поки на пробу посмажила собі дві штучки.

Якщо порівнювати ці дві ковбаси, то перша вийшла більш структурована, з шматочками м'яса і сала, попадающимися на зуб. Друга більше нагадує хороші сардельки. До речі, у другій сала не менше, але з-за того, що воно перемелена, здається, що його немає. Натяк зрозумілий? : )) Ну, і у тієї, що з копченої паприкою, ІМХО, смак більш виражений.

Вгору