Кавові мафіни з шоколадним ганашем

13

Готуються мафіни з додаванням шоколаду і кавового лікеру і вкриваються ніжним шоколадним кремом (ганашем).

Продукти
  • Шоколад чорний (рубаний) — 100 г
  • Вершки нежирні — 150 г
  • Лікер кавовий — 3 ст. л.
  • Кава в гранулах — 1 ст. л.
  • Мигдаль мелений — 50 г
  • Какао-порошок — 2 ст. л.
  • Сіль — 1/8 ч. л.
  • Масло вершкове — 90 г
  • Цукор — 200 г
  • Яйця великі — 2 шт.
  • *
  • Для ганаша:
  • Шоколад чорний (рубаний) — 100 г
  • Вершки нежирні — 125 г
  • Лікер кавовий — 1 ст. л.
  • Кава в гранулах — 1 ч. л.
Приготування

Як робити: Кавові мафіни з шоколадним ганашем? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати кавові мафіни з шоколадним ганашем:

1. Включити духовку для попереднього розігріву до 170 градусів. Застелити паперовими розетками 12 формочок для мафінів.

2. Шоколад з вершками розтопити на водяній бані, змішати з лікером і кавовими гранулами. Зняти у водяній лазні, дати трохи охолонути.

3. У мисці змішати борошно, мигдаль, какао та сіль.

4. В окремій мисці збити вершкове масло з цукром до кремоподібного стану. Поступово ввести яйця, добре збиваючи після кожного. Продовжуючи збивати на мінімальній швидкості, поступово ввести сухі інгредієнти і розтоплений шоколад.

5. Викласти тісто в підготовлені форми, наповнюючи їх на 3/4. Помістити в розігріту духовку, випікати кавові мафіни 25-30 хвилин, до золотистого кольору. Дістати мафіни з духовки, дати охолонути у формочках.

6. Тим часом приготувати ганаш. На водяній бані розтопити шоколад з вершками, кавовим лікером і гранулами кави. Зняти з плити, дати ганашу трохи охолонути. Потім помістити в холодильник на 20 хвилин.

7. Кавові мафіни дістати з формочок. Загустілий ганаш нанести на остиглі мафіни. Після цього кавові мафіни можна подавати.

Вгору