Кавові кекси з кремом

15

Рецепт кавових кексів з кремом усередині. Зазвичай, тісто для кексів робиться з вершкового масла. А в цьому рецепті використовується рослинна - менше калорій, менше витрат. Крем для кексів всередині - із вершків, кави та шоколаду.

Продукти
  • Борошно - 1 ½ склянки
  • Какао-порошок - ¾ склянки
  • Сода харчова - 1 ч. л.
  • Розпушувач - 1 ч. л.
  • Сіль - ¼
  • Яйця - 2 шт.
  • Цукор - 1 ¾ склянки
  • Олія рослинна - ½ склянки
  • Ванільний екстракт - 1 ч. л.
  • Міцний кава, охолоджене - 1 1/4 склянки
  • *
  • Начинка:
  • Шматочки шоколаду - 1/3 склянки
  • Міцна кава - 1 1/4 склянки
  • Вершки жирні - ¾ склянки
  • Цукрова пудра - 1 ст. л.
  • *
  • Глазур:
  • Вершки жирні - 2/3 склянки
  • Шматочки шоколаду - 1 склянка
Приготування

Як робити: Кавові кекси з кремом? Дуже просто читайте далі...

1. Розігрійте духовку до 175 градусів. Змастіть (або покрийте папером) формочки для кексів (18 штук).

2. Просійте борошно з какао, розпушувачем, содою і сіллю. Окремо збийте яйця з цукром, маслом і ваніллю. Додайте сухі інгредієнти до «мокрим». Збийте все до однорідності. Вмішайте кави (довго не перемішуйте ).

3. Викладіть тісто у формочки (але не до верху) і випікайте близько 25 хвилин (готовність перевірити дерев'яною паличкою, щоб вона була чистою). Повністю остудіть кекси на решітці.

4. Для начинки розтопіть, помішуючи, шоколад, кава на водяній бані. Трохи остудіть.

5. Збийте вершки до густої пишної маси. Вбийте шоколадно-кавову суміш.

6. Виріжте з кексів конус (2 см) знизу або зверху. Зріжте кінчик з вирізаної частини.

7. Заповніть кавові кекси кремом і закрийте вирізаними «кришечками». Охолодіть кекси з кремом.

8. Нагрійте вершки на водяній бані (майже доведіть до кипіння). Додайте шоколад і, помішуючи, розтопити його. Кекси з кремом усередині занурте верхівкою в шоколадну глазур. Помістіть кавові кекси з кремом в холодильник.

Вгору