Кнедлики по-чеськи

5

Картопляні кнедлі - незвичайний для нас гарнір з м'яким смаком. Чудово поєднуються з м'ясом, смаженими грибами, будь-яким соусом.

Продукти
  • Картопля - 0,5 кг
  • Яйця - 2 шт.
  • Борошно (краще грубого помелу) - 150 г
  • Манка - 50 г
  • Сіль - 0,5 ч. ложки
Покрокове приготування

Шаг №1

Підготувати продукти для приготування кнедликів.

Шаг №2

Як приготувати картопляні кнедлики:

Картоплю ретельно вимити. Залити водою і варити до готовності (30-35 хвилин).

Шаг №3

Охолодити, очистити від шкірки. Ретельно розім'яти (можна міксером).

Шаг №4

Додати яйця, борошно, манку, сіль.

Шаг №5

Ретельно вимісити.

Шаг №6

Тісто для розділити на 2-4 частини. Скатати з тіста валики (ковбаски), діаметром 5-7 см Довжина ковбаски повинна бути трохи менше каструлі, в якій їх будуть варити.

Шаг №7

Закип'ятити воду. Ковбаски тесту опустити в окріп. Після повторного закипання води варити картопляні кнедлики 20 хвилин. Час від часу перевертати кнедлі виделкою, щоб вони не прилипли до дна або стінок.

Шаг №8

Готові ковбаски охолодити, нарізати кружечками.

Подавати чеські кнедлики картопляні з соусом, м'ясом або салатом.

Вгору