Кнедлики (галушки)

12

Ось роблю такі кнедлики - і в морозилку. А потім - хоп-хоп, зварили, і сніданок/обід/вечеря (потрібне підкреслити) готовий! Можна зі сметаною, можна з сирним соусом, можна посипати тертим сиром або сирком з цвіллю. У мене тут і соус, і пармезан, і сир з пліснявою.

Продукти
  • Варена картопля - 200 г
  • Зварена куряча грудка - 1 шт. (200-250 г)
  • Жовток - 2 шт.
  • Борошно - 40 г (+для посипання столу)
  • Твердий сир - 40 г (рекомендується пармезан)
  • Сіль
  • Перець
  • Мускатний горіх
  • Сир для подачі
  • Сметана або сирний соус
Покрокове приготування

Шаг №1

Як приготувати кнедлики:

Варену грудку ріжемо, смалываем в блендері до стану крихти.

Шаг №2

Варену картоплю треба потовкти, сир натерти на дрібній тертці.

Шаг №3

Змішуємо картоплю, курку, сир.

Шаг №4

Відокремлюємо жовтки від білків. Жовтки додаємо в картопляно-сирно-курячу масу.

Шаг №5

Солимо, перчимо, додаємо мускатний горіх.
Засипаємо борошно.

Шаг №6

Все руками розминаємо, скачуємо в кулю. Якщо тісто дуже липке, підсипте ще борошна.
Готове тісто можна охолодити в холодильнику близько години, буде легше катати і різати.

Шаг №7

Треба посипати стіл борошном, розділити тісто на кілька частин.
Скачати ковбаски, нарізати на шматочки по 1 див.
Можна виделкою зробити смужки, так... для краси. :)
І можна варити кнедлики в киплячій воді або бульйоні. Головне, каструлю побільше беріть і злегка заважайте, не даючи штучкам-вкуснючкам злипнутися. Для ось цих свіжих вистачить і 5 хвилин.
Якщо залишки заморозити, то їх потрібно варити довше.

Шаг №8

Все, готові кнедлики, можна їсти. Пригощайтеся!

Вгору