Класичний соус «Песто»

7

Саме такі пропорції соусу песто здаються мені найбільш вдалими. Соус виходить смачним і ароматним.

Продукти
  • Базилік свіжий — 40 листя
  • Горішки кедрові — 3 ст. л.
  • Сир пармезан (подрібнений на тертці) — 0,5 склянки
  • Часник (рубаний) — 3 зубки
  • Олія оливкова — 2-3 ст. л.
  • Сіль — за смаком
  • Перець чорний мелений — за смаком
Покрокове приготування

Шаг №1

Як приготувати класичний соус песто:

Листочки базиліка вимити і обсушити на паперових рушниках.

Шаг №2

У чаші кухонного процесора з'єднати базилік, горішки, часник і сир. Подрібнювати протягом приблизно 30 секунд. (Можна виконати цю процедуру за допомогою ступки і маточки.)

Шаг №3

При включеному процесорі ввести (через отвір в кришці) оливкову олію, посолити і поперчити соус за смаком. Класичний соус песто готовий.

Вгору