Класичний корж для піци

7

В рецепті описується приготування дріжджового тіста для піци.

Продукти
  • Борошно пшеничне — 280 г (приблизно 2,25 склянки)
  • Дріжджі сухі активні — 2,25 ч. л.
  • Цукор — 2 ч. л.
  • Сіль — 0,5 ч. л.
  • тепла Вода — 0,75 склянки
  • Олія — за смаком
  • Борошно кукурудзяне (для посипання дека) — 2 ст. л.
Приготування

Як робити: Класичний корж для піци? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати корж для піци:

1. У велику миску налити теплу воду, насипати цукор і дріжджі, залишити на 5 хвилин при кімнатній температурі.

2. Додати в воду сіль і борошно, перемішати.

3. Викласти тісто на присипану борошном поверхню і замісити однорідне тісто, яке в результаті не буде прилипати до рук (у міру необхідності потрібно додавати додатково борошно).

4. Миску злегка змастити маслом, викласти в неї тісто, накрити і поставити в тепле місце для підйому в два рази (30-40 хвилин).

5. Тісто обім'яти і розкачати в круг діаметром 35 см, товщиною приблизно 0,5 див. Лист присипати кукурудзяним борошном, викласти на нього коло тесту, руками сформувати бортики.

6. Корж скропити рослинним маслом, накрити харчовою плівкою або чистим кухонним рушником і помістити корж для піци в тепле місце на 30 хвилин.

7. Підійшов корж помістити в духовку, випікати корж для піци до готовності. Потім викласти начинку на корж і готувати ще пару хвилин.

Вгору