Класичний білий соус

10

Часто в рецептах можна зустріти такий інгредієнт, як білий соус (бешамель). Пропоную рецепт цього самого білого соусу.

Продукти
  • Молоко — 1,25 склянки
  • Гвоздика — 3 бутона
  • Лавровий лист — 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста дрібний — 1 шт.
  • Масло вершкове — 60 г
  • Борошно — 1/3 склянки
  • Вершки нежирні — 1,25 склянки
  • Мускатний горіх мелений — за смаком
  • Перець чорний мелений — за смаком
  • Сіль — за смаком
Приготування

Як робити: Класичний білий соус? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати класичний білий соус:

1. У невеликій сотейник налити молоко, покласти лавровий лист. Цибулину нашпигувати гвоздикою і покласти в сотейник з молоком. Зняти сотейник з плити.

2. Остигле молоко процідити через сито в миску. Сотейник помити і протерти. У цьому сотейнику розігріти вершкове масло, насипати борошно, готувати, помішуючи, близько 1 хвилини.

3. Зняти сотейник з плити, додати тепле молоко, добре розмішати. Знову поставити сотейник на плиту, готувати, помішуючи, близько 3 хвилин.

4. Потім додати вершки, класичний білий соус довести до кипіння, зняти сотейник з плити. Посолити і поперчити соус, додати трохи мускатного горіха. Білий соус готовий.

Вгору