Класичні американські панкейкі

10

Спокусливо пахне башточка з млинчиків, политих солодким кленовим сиропом або медом... Це варто спробувати!

Продукти
  • Яйця - 3 шт
  • Кефір - 350 мл
  • Масло вершкове розтоплене - 3 ст. ложки
  • Борошно - 1,5 склянки
  • Розпушувач - 1 ч. ложка
  • Сіль - 0,75 ч. ложки
  • Цукор -1 ст. ложка
  • Для подачі (за бажанням):
  • Сироп кленовий
  • Мед
  • Масло вершкове
Покрокове приготування

Шаг №1

Як приготувати американські панкейкі:

Борошно просіяти.

Шаг №2

Відокремити білки від жовтків.

Шаг №3

Жовтки збити добіла.

Шаг №4

Влити до жовтків кефір.

Шаг №5

Додати розтоплене вершкове масло.

Шаг №6

До борошна додати інші сухі інгредієнти.

Шаг №7

Влити кефірно-яєчну суміш.

Шаг №8

Змішати віночком до однорідності.

Шаг №9

Білки збити в круту піну.

Шаг №10

Перекласти білки в тісто.

Шаг №11

Лопаткою акуратно перемішати до однорідного стану.

Шаг №12

Розігріти суху сковороду. На середину викласти ложку тесту. Розрівняти його, формуючи млинець.

Шаг №13

Випікати панкейк приблизно 3 хвилини, поки зверху не з'являться бульбашки.
Потім за допомогою лопатки перевернути млинець і випікати панкейк з іншого боку ще 2 хвилини (до золотистого кольору).

Шаг №14

Готовий млинець (панкейк) викласти на тарілку. Точно так само випікати інші панкейкі.

Шаг №15

При бажанні готові панкейкі можна подати з вершковим маслом або полити солодким кленовим сиропом або рідким медом. Подавати панкейкі американські відразу ж.
Приємного апетиту!

Вгору