Клафуті з вишнею

7 6 30 хв. 60 хв.

Французький десерт клафуті з вишнею. Готується клафуті дуже просто і з доступних продуктів. Такий пиріг з вишнею можна готувати на сніданок, багато часу це не займе. Приємного вам чаювання!

Продукти
  • Вишня — 400-500 г
  • Яйця — 3 шт
  • Молоко — 200 мл
  • Борошно — 90 г
  • Цукор — 120 г
  • Сіль — ¼ ч. л.
  • Цукрова пудра (для прикраси) — за смаком
Покрокове приготування

Шаг №1

Інгредієнти для клафуті з вишнею. (Вишні очистити від кісточок.)

Шаг №2

Як приготувати клафуті з вишнею:

Змішуємо міксером 1 ціле яйце, 2 жовтки, цукор і сіль.

Шаг №3

Чергуючи, частинами додаємо борошно і молоко. Змішуємо міксером до однорідної маси.

Шаг №4

Збиваємо яєчний білок до стійких піків.

Шаг №5

З'єднуємо тісто зі збитим білком (силіконової лопаткою) до гладкої маси без грудочок.
Виливаємо половину тіста в антипригарну форму.
Рівномірно викладаємо вишні без кісточок.

Шаг №6

Заливаємо рештою тестом.
Випікаємо клафуті з вишнею в духовці, заздалегідь розігрітій до 200 градусів 20-30 хвилин.

Шаг №7

Готовий клафуті з вишнею посипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу. Пиріг можна подавати як гарячим, так і холодним.
Приємного апетиту!

Вгору