Кизиловий джем (сирої)

1

Проста і корисна заготівля кизилу на зиму. І для пирогів підійде, і до чаю можна подати. Кожна вітамінка збереглася на своєму місці. А ще, кизиловий джем — це відмінне жарознижуючий засіб.

Продукти
  • Кизил (з кісточками) — 1 кг
  • Цукор — 1,5-2 кг
Приготування

Як робити: Кизиловий джем (сирої)? Дуже просто читайте далі...

З вище вказаної кількості продуктів вийде 3 баночки кизилового варення по 0,5 л.

Покрокове приготування

Шаг №1

Як приготувати кизиловий джем:

Кизил добре промити.

Шаг №2

Ягоди викласти на рушник і залишити на 2-3 дні (кизил стемніє і стане м'якше).

Шаг №3

Ягоди викласти в миску, розчавити пюредавкой.

Шаг №4

Вийняти кісточки (з них можна зварити компот).

Шаг №5

Кизил подрібнити в блендері. Додати цукор (залишити приблизно 3 ст. ложки для подальшого засинання банки).
На одну частину кизилового пюре кладуть 2 частини цукру.

Шаг №6

Все добре перемішати (до розчинення цукру). Сирий джем з кизилу готовий.

Шаг №7

Банки простерилізувати будь-яким способом (вони повинні бути сухі). Викласти джем в баночки.

Шаг №8

У кожну банку зверху засипати 1 ст. ложку цукру.

Шаг №9

Банки з джемом закрити кришками, зберігати кизиловий джем в холодильнику.
Приємного чаювання!

Вгору