Китайський рибний суп з овочами і грибами муер

3 20 хв. 20 хв.

Дуже смачний і корисний супчик на китайський лад. Легко, швидко, незвичайний смак! Такий супчик наситить вас, не обтяжуючи.

Продукти
  • Риба (філе) - 2 шт.
  • Креветки - 100-150 г
  • Морква невелика - 1 шт.
  • Болгарський перець - 1/2 шт.
  • Цибуля-порей - 1/2 шт.
  • Паростки сої - 1 жменя
  • Часник - 3 зуб.
  • Імбир (корінь) - 1,5 см
  • Олія оливкова - 1 ст.л.
  • Зелена цибуля - 1 шт.
  • Бульйон курячий (або з курки і яловичини) - 1 л
  • Для заливки:
  • Крохмаль кукурудзяний - 1 ст.л.
  • Соєвий соус - 1-2 ст.л.
  • Вода - 1/4 склянки
  • Оцет яблучний - 2 ст.л.
  • Томатна паста з гострих перчиком (за бажанням)
  • або червоний мелений перець
Приготування

Як робити: Китайський рибний суп з овочами і грибами муер? Дуже просто читайте далі...

Китайці не їдять суп як окрему страву, великими порціями. Так що, кількість продуктів, яку я використовувала, підігнано під європейські звички.

*

Гриби муер слід заздалегідь замочити, подробиці тут.

Покрокове приготування

Шаг №1

Нарізати заздалегідь вимочені гриби соломкою. Цибулю-порей нарізати тонкими кільцями, моркву і болгарський перець нарізати тонкою соломкою.

Шаг №2

Готуємо заливку: крохмаль розчинити в холодній воді. Додати соєвий соус і за бажанням гострий соус з червоного перцю. Перемішати до однорідного стану.

Шаг №3

Часник і імбир подрібнити і швидко обсмажити на рослинному маслі.

Шаг №4

Філе риби очистити від кісточок і нарізати невеликими шматочками. Рибу і креветки без панцира додати в каструльку і швидко обсмажити.

Шаг №5

Додати овочі, гриби і паростки сої. Швидко обсмажити.

Шаг №6

Влити гарячий бульйон і варити на повільному вогні 5-7 хвилин.

Шаг №7

Подавати, посипавши зеленим подрібненою цибулею.
Приємного апетиту!

Вгору