Китайський рисовий суп

7

Рисовий суп готується на завареному чаї, що незвично, але дуже смачно для європейця.

Продукти
  • Лосось філе — 150 г
  • Лист норі — 0,25 шт
  • Рис круглозернистий (варена) — 250 г
  • Чай сенча — 1 ст. л.
  • Паста васабі — 1 ч. л. (за бажанням)
  • Соєвий соус — 4 ч. л.
  • Сіль — за смаком
Приготування

Як робити: Китайський рисовий суп? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати китайський рисовий суп:

1. Філе лосося посипати з усіх сторін сіллю, залишити при кімнатній температурі на 30 хвилин.

2. Включити духовку з функцією «гриль» для попереднього розігріву. З лосося рушником стерти сіль і підсмажити рибу під грилем протягом приблизно 5 хвилин, до готовності. У смаженої риби видалити кістки і шкірку, м'якоть розламати вилкою на невеликі шматочки.

3. Лист норі порізати смужками розміром 20х5 мм.

4. Варений рис розігріти, обдавши окропом, потім викласти в порційні тарілки, зверху викласти скибочки лосося.

5. Чайні листочки заварити в заварнику 600 грамами окропу, залишити на 45 секунд, а потім чай процідити і залити їм рис у тарілках. Додати в суп смужки норі і васабі (за бажанням). Налити по 1 ч. ложці соєвого соусу в кожну порцію і китайський рисовий суп можна подавати.

Вгору