Китайські пиріжки з м'ясом, приготовані на пару

12

Хочу поділитися з вами рецептом незвичайних пиріжків, приготованих на пару, які традиційно готують в Китаї.

Продукти
  • Свиняче філе - 1 шт. (900 г)
  • Мед - 1/2 склянки
  • Устричний соус - 1/4 склянки
  • Соус хрін - 1/4 склянки
  • Темний соєвий соус - 3 1/2 ст. л.
  • Світлий соєвий соус - 3 1/2 ст. л.
  • Китайське рисове вино - 3 ст. л.
  • Приправа китайська «пять спецій» - 1 1/4 ч. л.
  • Сіль, Білий мелений перець
  • *
  • Для начинки:
  • Курячий бульйон - 1/2 склянки
  • Устричний соус - 2 ст. л.
  • Кетчуп - 2 ст. л.
  • Цукор білий - 5 ч. л.
  • Крохмаль - 4 ч. л.
  • Темний соєвий соус - 1 ст. л.
  • Сіль, Білий мелений перець
  • Арахісове масло - 2 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста (нарізаний кубиками по 0,5 см) - 1/2 склянки
  • Китайське рисове вино - 1 ст. л.
  • Кунжутне масло - 1 1/2 ч. л.
  • *
  • Для тіста:
  • Борошно пшеничне біла - 2 1/4 склянки
  • Цукор білий - 1/2 склянки
  • Розпушувач - 3 1/2 ч. л.
  • Молоко кімнатної температури - 6 ст. л.
  • Свинячий жир або арахісове масло (розтоплений/-е) - 2 ст. л.
Покрокове приготування
1 Китайські пиріжки з м'ясом, приготовані на пару, шаг 1

Як приготувати китайські пиріжки з м'ясом:

1. Спочатку потрібно приготувати свинину. Свиняче філе розрізати на 4 прямокутника. Гострим ножем зробити в м'ясі надколи, щоб воно краще вбирала маринад. Скласти шматочки філе в глибоку миску.
В окремій мисці змішати мед, устричний соус, хрін, весь соєвий соус, вино, спеції, 1/2 чайної ложки солі і щіпка білого меленого перцю. Залити цим маринадом м'ясо, накрити і поставити в холодильник на 8 годин (на ніч).
Ґрати встановити в духовці на середню позицію, а саму духовку включити для попереднього розігріву до 225 градусів. Велике деко застелити фольгою і викласти на нього шматочки філе, змастити маринадом. Поставити деко в розігріту духовку і смажити м'ясо 30-40 хвилин (температура на градуснику для м'яса повинна піднятися до позначки 85 градусів). Під час приготування м'яса його потрібно змастити стікшим маринадом рази 3-4. Потім поставити деко на саму верхню полицю і включити верхній нагрівальний прилад (гриль до максимальної температури. Смажити м'ясо під грилем до щільної скоринки, близько 2 хвилин. Готове м'ясо дістати з духовки і дати охолонути.
Можна приготувати м'ясо попередньо максимум за 5 днів і тримати його в цей час в холодильнику, а можна зберігати філе протягом місяця в морозильній камері.

:)
2 Китайські пиріжки з м'ясом, приготовані на пару, шаг 2

2. Приготувати начинку. У мисці середнього розміру змішати бульйон, устричний соус, крохмаль, кетчуп, цукор, соєвий соус, 1/2 чайної ложки солі і щіпку білого меленого перцю.

3 Китайські пиріжки з м'ясом, приготовані на пару, шаг 3

3. Смажене свиняче філе дрібно порубати (повинно вийти приблизно 1 1/2 склянки рубленого м'яса).

4 Китайські пиріжки з м'ясом, приготовані на пару, шаг 4

4. На сильному вогні розігріти вок до диму, протягом приблизно 30 секунд. Викласти в вок арахісове масло, розтопити. У дымящую сковороду висипати цибулю і смажити вже на середньо-слабкому вогні, помішуючи, до золотистого кольору, близько 6 хвилин.
Висипати в вок рубане м'ясо, збільшити вогонь до сильного і готувати, постійно помішуючи, 2-3 хвилини. Полити м'ясо вином, добре перемішати, зменшити вогонь до середнього.
У центрі м'ясної маси зробити невелике поглиблення і налити підготовлений соус. Готувати, помішуючи, до загустіння, близько 3 хвилин. Ввести в сковороду кунжутне масло і добре перемішати.
Начинка може бути приготована за 1 день до приготування пиріжків і зберігатися в холодильнику.

5 Китайські пиріжки з м'ясом, приготовані на пару, шаг 5

5. Приготувати тісто. На робочу поверхню насипати гірку з цукру, розпушувач і борошно, зробити поглиблення в центрі гірки. Поступово ввести молоко замішуючи тісто.

6 Китайські пиріжки з м'ясом, приготовані на пару, шаг 6

6. Вмішати в тісто розтоплений жир.

7 Китайські пиріжки з м'ясом, приготовані на пару, шаг 7

7. Замісити однорідне еластичне тісто (на це має піти хвилин 10-12).

8 Китайські пиріжки з м'ясом, приготовані на пару, шаг 8

8. Якщо тісто здасться вам сухим, то можна додати пару ложок води, і навпаки, якщо тісто рідкувате, додайте борошна і ще раз добре вимісіть його. Покласти тісто в миску, накрити рушником і дати відпочити близько години при кімнатній температурі.

9 Китайські пиріжки з м'ясом, приготовані на пару, шаг 9

9. Розкачати тісто в брусочок довжиною 40 см і порізати його на 16 рівних частин, а потім кожну частину сформувати в кулю. Викласти кульки тіста на робочій поверхні і накрити чистим рушником.

10 Китайські пиріжки з м'ясом, приготовані на пару, шаг 10

10. Брати по одній кульці тіста, класти на одну долоню і формувати з нього воронку діаметром приблизно 7,5 см і глибиною приблизно 3 див. Краю воронки повинні бути трохи тонше ніж дно.

11 Китайські пиріжки з м'ясом, приготовані на пару, шаг 11

11. У воронку покласти приблизно 1 столову ложку м'ясної начинки.

12 Китайські пиріжки з м'ясом, приготовані на пару, шаг 12

12. Акуратно з'єднати краї пиріжка.

13 Китайські пиріжки з м'ясом, приготовані на пару, шаг 13

13. Закріпити краю можна як вам завгодно, звернувши равликом або надавши форму пиріжка вареника або ще яким-небудь цікавим способом. Викласти пиріжок на квадратик пергаменту. Сформувати таким чином всі пиріжки і викласти їх на квадратики пергаменту.

14 Китайські пиріжки з м'ясом, приготовані на пару, шаг 14

14. Викласти пиріжки прямо на квадратиках пергаменту в пароварку (скільки поміститься). Готувати китайські пиріжки з м'ясом на пару протягом 15-20 хвилин, до моменту, коли вони відкриються. Приготувати таким чином всі пиріжки і подавати гарячими.
*
Пиріжки можна сформувати повністю і скласти в контейнер, зберігати китайські пиріжки з м'ясом в холодильнику 3-4 дні або в морозильній камері 4-6 тижнів. Але, заморожені китайські пиріжки з м'ясом перед приготуванням на пару потрібно розморозити при кімнатній температурі.

Вгору