Кетчуп «Гострий»

8

Рецепт кетчупу з помідорів для заготівлі на зиму. Для любителів погостріше — томатний кетчуп з часником.

Продукти
  • Помідори — 3 кг
  • Часник — 300 г
  • Перець чорний горошком — 10 шт.
  • Гвоздика — 15 шт.
  • Кориця — на кінчику ножа (за смаком)
  • Оцет столовий — 3 ст. ложки
  • Цукор — 6 ст. ложок
  • Сіль — 1 ст. ложка
Приготування

Як робити: Кетчуп «Гострий»? Дуже просто читайте далі...

З цієї кількості продуктів виходить 4-5 баночок гострого кетчупу ємністю 0,5 л.

Покрокове приготування

Шаг №1

Продукти для приготування гострого кетчупу по-домашньому перед вами.

Шаг №2

Як приготувати гострий кетчуп:

Помідори помийте, розріжте на частини.

Шаг №3

Помідори прокрутіть через м'ясорубку. Сік помідорів вилийте в миску або каструлю.

Шаг №4

Варіть на слабкому вогні близько години, періодично помішуючи. При варінні додайте прянощі. В кінці приготування влийте оцет.

Шаг №5

За бажанням кетчуп можна збити блендером. Буде як в магазині.

Шаг №6

Банки промийте, банки і кришки стерилізуйте. Гарячий кетчуп розкладіть у банки і герметично закрийте кришками.

Шаг №7

Домашній кетчуп готовий.

Шаг №8

Приємного апетиту!

Вгору