Кетчуп домашній

10 6 20 хв. 20 хв.

Кетчуп можна легко зробити самостійно. Рецепт домашнього кетчупу вимагає не більше 10 хвилин. Кетчуп домашній володіє набагато більш натуральним смаком, ніж магазинний, в ньому відсутні консерванти та інші штучні добавки.

Продукти
  • Томат-паста — 400 г
  • або томат-пюре — 400 г
  • Борошно (ложка з невеликим верхом) — 1 ст. ложка, Вода — 0,5 склянки
  • Цукор — 3 ст. ложки
  • Оцет 3% — 0,5 склянки
  • Часник — 2 зубчики
  • Гірчиця (необов'язково) — 0,33 ч. ложки
  • Сіль — 1 ч. ложка
  • Трави (базилік, кріп, суміш трав) — 0.33 ч. ложки
Покрокове приготування

Шаг №1

Продукти за рецептом домашнього кетчупу перед вами.

Шаг №2

Як приготувати кетчуп в домашніх умовах:

Часник очистити, розім'яти в пресі.

Шаг №3

Добре розмішати повну столову ложку борошна в половині склянки холодної води.

Шаг №4

Потім проварити на невеликому вогні борошняну суміш, постійно помішуючи, до консистенції негустий сметани.

Шаг №5

Додати цукор, 3,5% оцет, сіль, розім'яті часточки часнику і суміш сухих трав.

Шаг №6

За бажанням можна додати гірчицю.

Шаг №7

Все добре перемішати. В кінці додати томат-пюре.

Шаг №8

Ретельно розмішайте отриману суміш. Кетчуп домашній готовий.

Шаг №9

Кетчуп домашній, зроблений своїми руками, можна подавати до столу!
Приємного апетиту!

Вгору