Кесаділья з куркою і сиром

10

Кесаділья - страва мексиканської кухні. Два коржі з начинкою посередині смажаться на сковороді і подаються як закуска. У цьому рецепті в якості начинки використовується куряче філе, сир і цибулю.

Продукти
  • Коржі тортилії - 8 шт.
  • Куряче філе - 450 г
  • Сир твердий (подрібнений на тертці) - 1 ¾ склянки
  • Перець болгарський жовтий - 1 шт.
  • Олія соняшникова - 3-4 ст. л.
  • Цибуля червоний - 1 шт.
  • Чилі, порошок - 1 ч. Л.
  • Сальса овочева (соус з шматочками овочів, готовий) - ½ склянки
  • Кінза свіжа (рублена) - ¼ склянки
  • Сіль - за смаком
  • Чорний мелений перець - за смаком
  • Для сервіровки:
  • Сметана
  • Лайм (часточки)
Покрокове приготування

Шаг №1

Як приготувати кесаділью з куркою і сиром:

1. Цибулю порізати смужками. У великій сковороді розігріти 1 столову ложку соняшникової олії, висипати цибулю, смажити, помішуючи, до м'якого стану, близько 5 хвилин.

Шаг №2

2. Філе порізати дрібними кубиками, а болгарський перець смужками. У сковороду з цибулею викласти перець і філе, готувати на середньо-сильному вогні, помішуючи, 10-12 хвилин. Потім посипати порошком чилі, сіллю і перцем.

Шаг №3

3. Одну тортилью розкласти на дошці, завдати 2 столові ложки сальси, залишаючи порожніми краю, приблизно 1 сантиметр. На сальсу викласти ¼ всієї курячої маси, посипати сиром і кінзою. Накрити другою тортильєю, злегка придавити. Таким способом сформувати всі кесадільї з решти інгредієнтів.
4. У сковороді розігріти олію і обсмажити на ньому по черзі всі кесадільї (приблизно 3-4 хвилини з кожного боку) до хрусткого стану та коричневого кольору, додавши при необхідності соняшникову олію.
5. Готові кесадільї при бажанні порізати шматочками. Подавати кесадільї з куркою відразу ж з часточками лайма і сметаною.

Вгору