Кекси з вишнею

10

Розсипчасті і дуже ніжні кекси порадують ваших діточок. Вишню я брала консервовану, без кісточок, але якщо у вас є свіжа або заморожена вишня, можна використовувати без проблем.

Продукти
  • Масло вершкове – 150 г
  • Яйця – 3 шт
  • Цукор – 150 г
  • Сіль – щіпка
  • Порошок для випічки (розпушувач) – 1 чайна ложка
  • Борошно – 250 г
  • Вишня без кісточок (консервована) – 20 шт. (для 20-ти кексів)
  • Волоські горіхи мелені (для посипання кексів) — 1 столова ложка
  • Цукор (для посипання кексів) — 1 столова ложка
  • Олія (для змазування формочок) – 50 мл
Покрокове приготування

Шаг №1

Вершкове масло, яйця, цукор, сіль, розпушувач відправляємо в миску.

Шаг №2

Ретельно збиваємо міксером.

Шаг №3

Всипаємо борошно.

Шаг №4

Знову збиваємо міксером, тісто виходить трохи густим.

Шаг №5

З країв акуратно знімаємо муку, ще раз ретельно перемішуємо.
Розігріваємо духовку до 200 градусів, змащуємо маленькі формочки для кексів олією.

Шаг №6

У кожну форму додаємо по столовій ложці тесту.

Шаг №7

По центру вдавлюємо вишеньку.

Шаг №8

Посипаємо кекси зверху сумішшю горіхів з цукром. Випікаємо до золотистого кольору не більше 30 хвилин. Даємо кекси трохи охолонути і виймаємо з форми. Для прикраси можна присипати їх пудрою, але це за бажанням.

Шаг №9

Приємного апетиту!

Вгору