Кекс з сухофруктами

6 8 20 хв. 80 хв.

Простіше простого - спекти такий кекс з сухофруктами. Рецепт - один з самих нескладних: все підготувати, перемішати і спекти (в одній великій формі або в декількох маленьких). Не шкодуйте для кексу з сухофруктами родзинок, кураги або інших сушених фруктів. Буде дуже красиво і смачно.

Продукти
  • Масло вершкове (кімнатної температури) - 170 г
  • Цукор (бажано світло-коричневий) - 200 г
  • Яйця великі - 3 шт.
  • Борошно (просеянная) - 350 г (трохи більше 2-х склянок)
  • Розпушувач - 20 г (2 ч. л.)
  • Молоко - 50 г (2-3 ст. л.)
  • Сухофрукти (родзинки, курага) - 400 г (2-3 склянки або за смаком)
Приготування

Як робити: Кекс з сухофруктами? Дуже просто читайте далі...

Приготування кексу з сухофруктами:

1. Розігрійте духовку до 180 градусів. Покрийте пергаментом дно і стінки круглої форми (діаметром 20 см).

2. Збийте міксером розм'якшене масло з цукром.

3. Додайте яйця по одному, чергуючи їх з борошном - після кожного яйця додайте по 1 ст. л. борошна.

4. Вмішайте решту борошно з розпушувачем і молоко.

5. Наріжте курагу, додайте сухофрукти в тісто.

6. Викладіть тісто в підготовлену форму. Вирівняйте поверхню. Випікайте від години до півтора (час залежить від розміру форми), щоб кекс був щільним на дотик. Готовність кексу можна перевірити дерев'яною паличкою - вона повинна бути сухою.

Повністю остудіть кекс у формі (бажано на решітці). Кекс з сухофруктами готовий!

Приємного чаювання!

Вгору