Кекс з шоколадом

11 25 хв.

Готується кекс з додаванням рубаного шоколаду.

Продукти
  • Масло вершкове (розм'якшене) — 380 г
  • Яйця великі — 5 шт.
  • Пахта або кисле молоко — 180 г
  • Шоколадні чіпси або рубаний шоколад — 180 г
  • Борошно — 375 г
  • Розпушувач — 1 ч. л.
  • Сіль — 0,5 ч. л.
  • Цукор — 450 г
  • Ванільний екстракт — 2 ч. л.
Приготування

Як робити: Кекс з шоколадом? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати кекс з шоколадом:

1. Включити духовку для попереднього розігріву до 180 градусів. Змастити маслом круглу форму для кексу діаметром 25 див.

2. У мисці змішати борошно, розпушувач і сіль.

3. В іншій мисці збити розм'якшене вершкове масло з цукром і ванільним екстрактом до кремоподібного стану. Поступово ввести яйця, добре збиваючи після кожного.

4. Продовжуючи збивати масляну суміш на повільній швидкості, поступово ввести муку, чергуючи з кислим молоком. Додати шоколад, перемішати ложкою.

5. Викласти тісто в підготовлену форму і помістити в розігріту духовку і випікати кекс з шоколадом 75-85 хвилин.

6. Готовий кекс з шоколадом дістати з духовки, ножем провести між стінками вироби і бортиками форми. Залишити остигати при кімнатній температурі на 15 хвилин. А потім дістати кекс з шоколадом з форми і залишити на решітці до повного охолодження.

Вгору