Кекс з цукровим сиропом

9

найпростіший кекс, який лише поливається цукровим сиропом.

Продукти
  • Борошно — 225 г
  • Розпушувач — 1,5 ч. л.
  • Сіль — 0,25 ч. л.
  • Масло вершкове (розм'якшене) — 125 г
  • Цукор — 150 г
  • Ванільний екстракт — 1 ч. л.
  • Яйця великі — 4 шт.
  • *
  • Для сиропу:
  • Вода — 250 г
  • Цукор — 200 г
  • Херес сухий — 60 г
Приготування

Як робити: Кекс з цукровим сиропом? Дуже просто читайте далі...

1. Включити духовку для попереднього розігріву до 180 градусів. Змастити маслом круглу жаростійку форму діаметром 23 див.

2. У мисці змішати борошно, розпушувач і сіль. В іншій мисці збити розм'якшене вершкове масло з цукром і ванільним екстрактом до пишної маси. Поступово ввести яйця, добре збиваючи після кожного. Продовжуючи збивати на слабкою швидкості, поступово ввести сухі інгредієнти. Викласти тісто в підготовлену форму, помістити в духовку, випікати пиріг 25-30 хвилин, до чистої дерев'яної палички при проколі.

3. Готовий пиріг дістати з духовки, дати охолонути при кімнатній температурі протягом 10 хвилин, а потім дістати з форми.

4. Приготувати сироп. В не великій сотейник налити воду, насипати цукор, готувати, не заважаючи, до температури 112 градусів (до м'якого кульки). Зняти сотейник з плити, дати охолонути при кімнатній температурі протягом 15 хвилин. Потім ввести в сироп херес.

5. Грати розташувати над листом. На решітку викласти пиріг, з допомогою дерев'яної шпажки зробити проколи по всій поверхні. Полити пиріг сиропом, зібрати стекший сироп і знову їм же полити пиріг.

Вгору