Кекс з мигдальним ароматом

11 20 хв. 100 хв.

Готується кекс на молоці з додаванням мигдального екстракту.

Продукти
  • Масло вершкове (розм'якшене) — 375 г
  • Яйця великі — 6 шт
  • Молоко — 250 г
  • Борошно — 300 г
  • Мигдаль мелений — 125 г
  • Розпушувач — 1 ч. л.
  • Сіль — 0,25 ч. л.
  • Цукор — 600 г
  • Мигдальний екстракт — 2 ч. л.
  • Ванільний екстракт — 1 ч. л.
  • Мигдальні пелюстки — 75 г
Приготування

Як робити: Кекс з мигдальним ароматом? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати мигдальний кекс:

1. Включити духовку для попереднього розігріву до 180 градусів. Змастити маслом і присипати борошном форму для кексу (з діркою посередині) діаметром 25 див.

2. У великій мисці змішати борошно, мелений мигдаль, розпушувач і сіль.

3. В іншій мисці збити вершкове масло з цукром, мигдальним і ванільним екстрактом до кремоподібного стану. Поступово ввести яйця, добре збиваючи після кожного. Продовжуючи збивати на слабкою швидкості, ввести сухі інгредієнти, чергуючи з молоком. Викласти тісто в підготовлену форму, посипати пелюстками мигдалю.

4. Помістити форму з тістом в духовку, випікати мигдальний кекс 75-85 хвилин, до готовності.

5. Дістати мигдальний кекс з духовки, провести лезом ножа між виробом і бортиками форми, залишити остигати на 15 хвилин. Потім перевернути кекс на решітку, зняти форму. Дати мигдальному кексу повністю охолонути.

Вгору