Кекс з малиновим соусом

12

Готується кекс з додаванням мускатного горіха, а подається з малиновим соусом.

Продукти
  • Борошно — 500 г
  • Мускатний горіх мелений — 1 ч. л.
  • Сода — 0,5 ч. л.
  • Сіль — 0,5 ч. л.
  • Масло вершкове (розм'якшене) — 500 г
  • Цукор — 600 г
  • Ванільний екстракт — 2 ч. л.
  • Мигдальний екстракт — 1 ч. л.
  • великі Яйця — 6 шт
  • Молоко — 125 г
  • *
  • Для соусу:
  • Малина свіжа — 500 г
  • Цукор — 50 г
  • Лікер апельсиновий — 1 ст. л.
Приготування

Як робити: Кекс з малиновим соусом? Дуже просто читайте далі...

1. Включити духовку для попереднього розігріву до 160 градусів.

2. Змастити маслом і присипати борошном круглу форму для кексу з отвором посередині, діаметром 25 див.

3. У мисці змішати борошно, мускатний горіх, соду і сіль.

4. В окремій мисці збити вершкове масло з цукром, ванільним і мигдальним екстрактами до кремоподібного стану. Поступово ввести яйця, добре збиваючи після кожного.

5. Продовжуючи збивати масляну суміш на слабкою швидкості, ввести муку, чергуючи з молоком. Викласти тісто в підготовлену форму і помістити в розігріту духовку, випікати кекс близько 80-90 хвилин, до готовності (готовність перевірити дерев'яною паличкою).

6. Дістати готовий кекс з духовки, провести ножем між виробом і бортиками форми, залишити остигати на 15 хвилин. Потім дістати виріб з форми і залишити на решітці до повного охолодження.

7. Приготувати малиновий соус. Малину злегка розім'яти виделкою, додати цукор і лікер, добре розмішати. Помістити в холодильник на 3 години.

8. Подавати кекс з малиновим соусом.

Вгору