Кекс-пиріг з сиропом

Пиріг готується з базового тіста для кексів і поливається цукровим сиропом. Даний рецепт можна використовувати для багатьох пирогів і подавати випічку з кремом або глазур'ю.

Продукти
  • Масло вершкове (розм'якшене) — 125 г
  • Яйця великі — 4 шт.
  • Цукор — 150 г
  • Борошно — 225 г
  • Розпушувач — 1,5 ч. л.
  • Сіль — 0,25 ч. л.
  • Ванільний екстракт — 1 ч. л.
  • Масло вершкове для змащування форми
  • *
  • Для соусу:
  • Вода — 250 г
  • Цукор — 200 г
  • Херес сухий — 60 г
Приготування

Як робити: Кекс-пиріг з сиропом? Дуже просто читайте далі...

1. Включити духовку для попереднього розігріву до 180 градусів. Змастити маслом жароміцну форму діаметром 23 див.

2. У великій мисці змішати борошно, розпушувач і сіль.

3. В іншій мисці збити вершкове масло з цукром і ванільним екстрактом до пишного кремоподібного стану. Продовжуючи збивати на слабкою швидкості, ввести яйця, добре збиваючи після кожного.

4. Продовжуючи збивати на мінімальній швидкості, поступово ввести муку. Викласти тісто в підготовлену форму і помістити в розігріту духовку, випікати до чистої дерев'яної палички при проколі, приблизно 25-30 хвилин.

5. Дістати готовий пиріг з духовки, дати охолонути у формі при кімнатній температурі протягом 10 хвилин, а потім дістати з форми.

6. Приготувати соус. У невеликому сотейнику довести до кипіння 250 г води, розвести в ній склянку цукру. Варити сироп на слабкому вогні, помішуючи до температури 112 градусів (до м'якого кульки). Зняти сироп з плити, дати охолонути при кімнатній температури протягом 15 хвилин. Ввести в сироп херес, розмішати.

7. Остиглий пиріг викласти на решітку, під неї поставити деко. Пиріг проткнути зубочисткою у кількох місцях і полити сиропом. Зібрати з дека стекший сироп і знову полити пиріг, зробити так до повного вбирання коржем соусу.

Вгору