Кекс двоколірний

8 6 35 хв. 75 хв.

Приготувавши 2 види тіста звичайний кекс можна зробити оригінальним. Допоможе в цьому рецепт двоколірного кексу.

Продукти
  • Борошно — 1 склянка
  • Масло вершкове розм'якшене — 0,5 пачки + 20 для змазування форми
  • Цукор — 1 склянка
  • Яйця — 3 шт
  • Молоко — 0,5 склянки
  • Какао-порошок — 0,5 ст. ложки
  • Сода — 0,5 ч. ложки
Покрокове приготування

Шаг №1

Інгредієнти для кексу двоколірного.

Шаг №2

Як приготувати кекс двоколірний:

Вершкове масло розм'якшити, поступово збити, подбавляя цукор.

Шаг №3

Білки відокремити від жовтків.

Шаг №4

У масло додати жовтки і продовжувати збивання до утворення пишної маси.

Шаг №5

Потім додати борошно з содою і молоко.

Шаг №6

Білки збити до утворення густої піни (3-4 хвилини).

Шаг №7

Ввести їх в тісто.

Шаг №8

Тісто розділити навпіл, в одну половину ввести какао і перемішати.

Шаг №9

Розігріти духовку до 200-210 градусів.
Форму змастити маслом, в центр покласти 1 ст. ложку тіста без какао.

Шаг №10

Зверху покласти 1 ст. ложку тіста з какао, таким чином викласти все тісто.

Шаг №11

У форму викласти шарами темне і світле тісто, випікати при температурі 200-210°С 40-45 хвилин.

Шаг №12

Кекс двоколірний готовий. Приємного апетиту!

Вгору