Кебаб в духовці

8

Щоб догодити символу нового року - Овечки 2015, можна сервірувати страви, що символізують цей знак. В образі вівці або кози можна приготувати все, що завгодно. Сьогодні я зупинилася на м'ясному кєбабє.

Продукти
  • М'ясо, баранина (у мене свинина) - 1 кг
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Часник - 2-4 зубчики
  • Яйце - 1 шт (за бажанням)
  • Сир твердий - 50 грам
  • Маслини - кілька штучок, для прикраси
  • Сіль - за смаком
  • Чорний мелений перець - за смаком
Покрокове приготування
1 Кебаб в духовці, шаг 1

М'ясо помийте і перекрутіть на м'ясорубці. Чи можете м'ясо дрібно порізати кубиками.

:)
2 Кебаб в духовці, шаг 2

Ріпчасту цибулю і часник очистити і також перекрутіть. Якщо ви вирішили м'ясо різати, то і цибулю з часником тоді поріжте.

3 Кебаб в духовці, шаг 3

Додайте у фарш сире яйце і приправте сіллю зі спеціями.

4 Кебаб в духовці, шаг 4

Перемішайте фарш добре.

5 Кебаб в духовці, шаг 5

Візьміть форму для випікання і застеліть її пергаментом для випічки. Фарш викладіть таким чином, щоб він нагадував форму овечки (наскільки вистачить вправності).

6 Кебаб в духовці, шаг 6

Сир натріть на тертці і присипте зверху - це буде вовна вівці. Маслини розрізати навпіл і зробіть з неї очі.

7 Кебаб в духовці, шаг 7

Надішліть кебаб запікатися в розігріту до 200 градусів духовку приблизно на 30 хвилин.

Вгору