Каурма-шурпа по-узбецьки

13 6 25 хв. 65 хв.

Шурпа по-узбецьки традиційно готується з баранини, але можна варити цей суп також з яловичини.

Продукти
  • Яловичина - 500 г
  • Цибуля - 100 г
  • Морква - 200 г
  • Перець солодкий - 200 г
  • Часник - 1-2 зубчики
  • Масло рослинне - 2-3 ст. ложки
  • Томат-пюре - 2 ст. ложки
  • або Томатна паста - 1 ст. ложка
  • Лавровий лист - 1-2 шт.
  • Сіль - 1,5-2 ч. ложки
  • Перець чорний мелений - 0,5 ч. ложки
  • Прянощі (базилік, кінза або зіра) - 0,5 ч. ложки
  • Зелень - 2-3 гілочки
Покрокове приготування

Шаг №1

Підготувати продукти для шурпи по-узбецьки.

Шаг №2

Як варити шурпу з яловичини:

М'ясо залити холодною водою (1 л).

Шаг №3

Очистити цибулину.
Воду довести до кипіння, зняти піну, додати цілу цибулину, лавровий лист, накрити кришкою і зварити бульйон на повільному вогні (40 хвилин).

Шаг №4

Очистити цибулю, нарізати соломкою або півкільцями.

Шаг №5

На сковороді розігріти 1 ст. ложку рослинної олії. Цибулю підсмажити на розігрітій олії до прозорості (5-7 хвилин на середньому вогні). Відкласти.

Шаг №6

Морква очистити, вимити і нарізати кубиками або соломкою.

Шаг №7

М'ясо вийняти з бульйону і нарізати невеликими шматочками.

Шаг №8

Розігріти на сковороді 1 ст. ложку рослинної олії. М'ясо, нарізане невеликими шматочками, рівномірно обсмажити до золотистого кольору (10 хвилин на середньому вогні).

Шаг №9

Змішати з цибулею, додати нарізану кубиками моркву, томат і готувати протягом 5-6 хвилин.

Шаг №10

Картоплю очистити, вимити, нарізати часточками.

Шаг №11

Потім м'ясо з овочами перекласти в каструлю.

Шаг №12

Залити бульйоном (2 л) і довести до кипіння.

Шаг №13

Після чого додати картоплю, нарізану часточками.

Шаг №14

Всипати сіль, перець, прянощі і варити узбецьку шурпу 10-15 хвилин при слабкому кипінні.

Шаг №15

Перець вимити, видалити насіння, нарізати тонкою соломкою.

Часник очистити.

Шаг №16

Через 10-15 хвилин (за 5 хвилин до закінчення варіння додати солодкий перець і видавлений часник.
Шурпа по-узбецьки повинна потім настоятися.

Шаг №17

Зелень нарізати.

Шаг №18

Подається на стіл гаряча шурпа по-узбецьки зі свіжою зеленню.

Вгору