Катаплана зі свининою і молюсками

14 8

Основний інгредієнт катапланы - морепродукти. Це португальське блюдо, на зразок густого супу, традиційно готується в особливій мідному посуді під тією ж назвою - катаплана. Але в будь підходящої глибокої посуді виходить дуже смачно.

Продукти
  • Свинина нежирна - 900 г
  • Херес сухий - ¼ склянки
  • Часник, дрібно нарізаний - 4 зубки
  • Паприка - 2 ч. л.
  • Чилі (пластівці) - 2 ч. л.
  • Сіль (морська)перець
  • Олія оливкова - 4 ст. л.
  • Чорізо (пікантна свиняча ковбаса), нарізана кубиками - 300 г
  • Томатна паста - 2 ст. л.
  • Часник, тертий на тертці - 3 зубки
  • Цибуля ріпчаста, тертий - 2 шт.
  • лавровий Лист - 2 шт.
  • Вино сухе, біле - 1 ½ склянки
  • Молюски - 2 кг
  • Зелень петрушки
Приготування

Як робити: Катаплана зі свининою і молюсками? Дуже просто читайте далі...

1.Нарезанную невеликими шматочками свинину перемішайте з хересом, нарізаним часником, паприкою і чилі. Посоліть, поперчіть і залиште на 30 хвилин маринуватися (в холодильнику можна залишити м'ясо в маринаді до наступного дня).

2.Разогрейте у великій каструлі (або в казані) 1 ст. л. масла. Додайте шматочки ковбаси чорізо і обсмажте на середньому вогні, постійно помішуючи, протягом 5 хвилин. Викладіть шумівкою. Розігрійте ще одну ложку масла, додайте свинину разом з маринадом і готуйте 8-10 хвилин, щоб м'ясо підрум'янилося з усіх сторін. Викладіть шумівкою.

3.Разогрейте масло, що залишилося, додайте томатну пасту, тертий часник, цибулю і лаврове листя. Добре перемішайте. Тушкуйте на дуже малому вогні 10 хвилин, щоб цибуля стала м'якою. Посоліть і поперчіть.

4.Влейте вино, збільшіть вогонь і кілька хвилин випаровуйте алкоголь. Додайте вимиті молюски (тільки закриті!) і готуйте до тих пір, поки раковини не розкриються, близько 4-5 хвилин. Викиньте розкрилися раковини! Додайте свинину і чорізо, прогрійте і викладіть катаплану у велике блюдо. Посипте нарізаною петрушкою і подавайте до столу.

Приємного апетиту!

Вгору