Каша гарбузова з пшоном (старовинний рецепт)

4 6 30 хв. 85 хв.

Пшоно, крупа дуже корисна, завдяки своїм складом, вона володіє неоціненним властивістю — перешкоджає відкладенню жиру. А якщо додати до пшоняну кашу ще й гарбуз — продукт незамінний в нашому раціоні — користь такої каші важко переоцінити. А приготована за старовинним рецептом гарбузова каша з пшоном буде особливо смачною.

Продукти
  • Гарбуз — 750-800 г
  • Вода 5-6 склянок
  • Пшоно — 1,5 склянки
  • Сіль — 1-1,5 ч. ложки
Покрокове приготування
1 Каша гарбузова з пшоном (старовинний рецепт), шаг 1

Підготувати продукти рецептом гарбузової каші з пшоном.

:)
2 Каша гарбузова з пшоном (старовинний рецепт), шаг 2

Як приготувати кашу з гарбуза з пшоном:

Гарбуз вимити, очистити і нарізати кубиками з ребром 1 див. Вага очищеної гарбуза повинен бути приблизно 700 р

3 Каша гарбузова з пшоном (старовинний рецепт), шаг 3

Дрібно нарізати очищену гарбуз, покласти в жаростійкий посуд (казан), залити водою і варити до м'якості (10 хвилин).

4 Каша гарбузова з пшоном (старовинний рецепт), шаг 4

Пшоно перебрати, залити його окропом. Ретельно промити. Злити воду.

5 Каша гарбузова з пшоном (старовинний рецепт), шаг 5

Повторити 5-6 разів, поки вода не стане прозорою.

6 Каша гарбузова з пшоном (старовинний рецепт), шаг 6

Підготовлене пшоно всипати в посуд з гарбузом, посолити за смаком, акуратно перемішати, накрити кришкою.

7 Каша гарбузова з пшоном (старовинний рецепт), шаг 7

Варити гарбуз з пшоном ще близько півгодини на слабкому вогні.

Включити духовку і розігріти її до 150-180 градусів.

8 Каша гарбузова з пшоном (старовинний рецепт), шаг 8

Духовку вимкнути.
Загуслу кашу поставити в середньо нагріту духовку і дати упреть (30 хвилин).

9 Каша гарбузова з пшоном (старовинний рецепт), шаг 9

Подати гарбузову кашу з пшоном теплою густий некислої сметаною або з домашнім квашеним молоком.

Вгору