Розсипчаста Каша рисова на воді

4 4 10 хв. 60 хв.

Приготувати смачний гарнір допоможе рецепт рисової каші на воді.

Продукти
  • Рис — 0,75 склянки
  • Вода — 1,5-2 склянки
  • Масло вершкове — 50 г
  • Сіль — 1-2 щіпки
Приготування

Як робити: Розсипчаста Каша рисова на воді? Дуже просто читайте далі...

Рис буде білим, якщо у воду під час варіння додати трохи лимонної кислоти або оцту.

Покрокове приготування

Шаг №1

Підготувати продукти для рисової каші на воді.

Шаг №2

Як приготувати

Рис перебрати, промити холодною водою, ошпарити окропом, дати стекти.

Шаг №3

Воду довести до кипіння, посолити.

Шаг №4

Рис засипати в киплячу підсолену воду, варити приблизно 3 хв. на сильному вогні, потім зменшити нагрів, щільно закрити каструлю кришкою і варити кашу при помірному нагріванні ще кілька хвилин до набухання крупи.

Шаг №5

Після чого покласти в середину шматок вершкового масла, щільно закрити кришкою, поклавши на неї вантаж, і продовжувати варіння каші на дуже слабкому вогні, не перемішуючи і не відкриваючи кришки, ще 20 хв

Можна для упрівання кашу поставити на водяну баню на 25 — 30 хв.

Шаг №6

Подати розсипчасту рисову кашу з вершковим маслом.

Можна використовувати рисову кашу на воді як гарнір до різних страв.

Вгору