Каша пшоняна з гарбузом

4

Каша пшоняна з гарбузом – це легке в приготуванні блюдо, яке найбільш поширене в російській кухні. Оскільки гарбузова каша виходить дуже ситним, живильної, смачною, демократичною, а головне корисною.

Продукти
  • Гарбуз — 200 грам
  • Пшоно — 100 грам
  • Молоко — 250 мл
  • Цукор — за смаком
  • Сіль — щіпка
Покрокове приготування

Шаг №1

Необхідні інгредієнти для приготування пшоняної каші з гарбузом: гарбуз, пшоно, молоко, цукор, сіль.

Шаг №2

Як приготувати пшоняну кашу з гарбузом:

Гарбуз очистіть від шкірки, промийте, поріжте шматочками будь-якого розміру і відваріть до готовності протягом 20 хвилин.

Шаг №3

Коли гарбуз буде готова, злити воду і потолките її товкачем до отримання пюреподібної консистенції. Готовність гарбуза визначити легко – проткніть її виделкою, якщо вона м'яка, значить, готова, тверда – варіть ще.

Шаг №4

Одночасно з гарбузом відваріть пшоняну кашу. Для цього пшоно добре промийте, залийте водою у співвідношенні 1:2 (пшоно:вода) і відваріть протягом 25 хвилин на повільному вогні, щоб каша не пригоріла. Під час варіння каструля повинна бути закрита кришкою і кашу час від часу слід помішувати.

Шаг №5

Коли пшоно збільшиться в об'ємі в 3-4 рази і вода повністю випарується — каша готова.

Шаг №6

Тепер з'єднайте продукти. У каструлю з товченої гарбузом додайте пшоняну кашу і додайте цукор за смаком. В цей момент також можете покласти родзинки, горіхи та інші фрукти і ягоди.

Шаг №7

У чистому вигляді гарбузова каша з пшоном ще не каша. Її смак у чому залежить від того, чим вона заправлена. Тому залийте все молоком, перемішайте і поставте на плиту кип'ятити 3-5 хвилин. Заправляти пшоняну кашу з гарбузом можна також вершками, або для пісного столу – водою.

Шаг №8

Ось гарбузова каша і готова. Все дуже швидко, просто і економно, а що ще треба для гарного сніданку, який додасть відмінне настрою на весь день всім членам родини!

Вгору