Каша пшоняна з гарбузом – це легке в приготуванні блюдо, яке найбільш поширене в російській кухні. Оскільки гарбузова каша виходить дуже ситним, живильної, смачною, демократичною, а головне корисною.
Гарбуз очистіть від шкірки, промийте, поріжте шматочками будь-якого розміру і відваріть до готовності протягом 20 хвилин.
Шаг №3
Коли гарбуз буде готова, злити воду і потолките її товкачем до отримання пюреподібної консистенції. Готовність гарбуза визначити легко – проткніть її виделкою, якщо вона м'яка, значить, готова, тверда – варіть ще.
Шаг №4
Одночасно з гарбузом відваріть пшоняну кашу. Для цього пшоно добре промийте, залийте водою у співвідношенні 1:2 (пшоно:вода) і відваріть протягом 25 хвилин на повільному вогні, щоб каша не пригоріла. Під час варіння каструля повинна бути закрита кришкою і кашу час від часу слід помішувати.
Шаг №5
Коли пшоно збільшиться в об'ємі в 3-4 рази і вода повністю випарується — каша готова.
Шаг №6
Тепер з'єднайте продукти. У каструлю з товченої гарбузом додайте пшоняну кашу і додайте цукор за смаком. В цей момент також можете покласти родзинки, горіхи та інші фрукти і ягоди.
Шаг №7
У чистому вигляді гарбузова каша з пшоном ще не каша. Її смак у чому залежить від того, чим вона заправлена. Тому залийте все молоком, перемішайте і поставте на плиту кип'ятити 3-5 хвилин. Заправляти пшоняну кашу з гарбузом можна також вершками, або для пісного столу – водою.
Шаг №8
Ось гарбузова каша і готова. Все дуже швидко, просто і економно, а що ще треба для гарного сніданку, який додасть відмінне настрою на весь день всім членам родини!