Каша пшонка з гарбузом

5 4 10 хв. 60 хв.

Пшонка з гарбузом - рецепт приготування смачної і дуже корисною каші. Гарбуз з пшенкой - чисте здоров'я та чудовий початок дня!

Продукти
  • Молоко - 3 склянки
  • Пшоно - 1 склянка
  • Гарбуз - 500 г
  • Цукор - 1 ч. ложка
  • Сіль - 0,5 ч. ложки
Приготування

Як робити: Каша пшонка з гарбузом? Дуже просто читайте далі...

Порада: В каша із пшона з гарбузом можна додавати цукор за смаком. Я рекомендую подавати пшонку з гарбузом гарячої з шматочком вершкового масла.

Покрокове приготування

Шаг №1

Підготуємо продукти для приготування пшонки з гарбузом.

Каструля для каші повинна бути вогнестійкою, з такою ж кришкою, щоб їх можна було поставити в духовку.

Шаг №2

Як приготувати гарбуз з пшенкой:

Гарбуз очистимо від шкірки, наріжемо дрібними кубиками.

Шаг №3

Добре промиємо пшоно. Закип'ятимо чайник. Ошпарим пшоно окропом. (Можна проварити пшоно в окремій каструльці 10 хвилин).

Шаг №4

Очищену і дрібно нарізаний гарбуз заливаємо молоком. Доводимо до кипіння і варимо в гарячому молоці 10-15 хвилин на середньому вогні.

Шаг №5

Потім засипаємо підготовлене пшоно, кладемо цукор, сіль. Помішуючи, продовжуємо варити гарбуз з пшенкой на невеликому вогні ще хвилин 15-20, поки не загусне.

Включаємо духовку.

Шаг №6

Зварену кашу з пшона і гарбуза ставимо в духовку на середню полицю упрівати на 25-30 хвилин при температурі 180 градусів (можна поставити на водяну баню).

Шаг №7

Каша пшонка з гарбузом готова. Можна подавати.

Шаг №8

Приємного апетиту!

Вгору