Каша з гарбуза з рисом

7 4 30 хв. 60 хв.

Каша з гарбуза об'єднує в собі смакові і корисні властивості крупи і гарбуза, тому дуже популярна. Одним із найбільш поширених поєднань є гарбуз з рисом.

Продукти
  • Гарбуз очищена - 800 г
  • Молоко - 4,5 склянки, Рис - 1 склянка
  • Масло вершкове - 100 г
  • Сіль (за бажанням) - 1 щіпка
  • Цукор (за бажанням) - 2-3 ст. л.
  • Вершки збиті - 100 г
Покрокове приготування
1 Каша з гарбуза з рисом, шаг 1

Як приготувати рецепт Каша з гарбуза з рисом?
В першу чергу підготувати інгредієнти.

:)
2 Каша з гарбуза з рисом, шаг 2

Щоб приготувати кашу з гарбуза необхідно спочатку підготувати гарбуз.

3 Каша з гарбуза з рисом, шаг 3

Помити і очистити гарбуз. Нарізати її шматочками.

4 Каша з гарбуза з рисом, шаг 4

Залити підготовлену гарбуз 1,5 склянками молока, розварити на слабкому вогні під накритою кришкою, протягом 20-25 хвилин.

5 Каша з гарбуза з рисом, шаг 5

Остудити гарбуз і протерти через сито. Чи можна пюрировать гарбуз блендером.

6 Каша з гарбуза з рисом, шаг 6

Рис підійде для каші будь. Рис перебрати і добре промити. Включити духовку.

7 Каша з гарбуза з рисом, шаг 7

Залити рис молоком (3 склянки). Посолити і варити розсипчасту кашу на мінімальному вогні (15-20 хвилин після закипання) під накритою кришкою, заважати не треба.

8 Каша з гарбуза з рисом, шаг 8

Коли каша звариться, змішати її з гарбузом, покласти вершкове масло. Перемішати. За смаком можна додати цукор.

9 Каша з гарбуза з рисом, шаг 9

Поставити кашу в духовку на середню полицю, щоб каша з гарбуза з рисом підрум'янилася. Запікати 15-20 хвилин при температурі 200 градусів.
Домашні вершки злегка збити з цукром.

10 Каша з гарбуза з рисом, шаг 10

Готову кашу з гарбуза полити збитими солодкими вершками. Їжте кашу з гарбуза - рецепт перевірений!
Приємного апетиту!

Вгору